O singură persoană a rămas în arest, în cazul interceptărilor ilegale din mai multe judeţe. Este vorba despre administratorul firmei care vindea programul folosit la interceptări. Celelalte persoane sunt cercetate în stare de libertate.
În dosar apare şi numele judecătoarei Mihaela Pârvu de la Tribunalul Bucureşti. Cazul scoate la iveală un fenomen tot mai răspândit în România: ascultarea telefoanelor de către persoane neautorizate.
După 14 ore de audieri, aproape toţi cei reţinuţi în dosarul interceptărilor telefonice de la Alba au reuşit să-i convingă pe magistraţi că nu merită să fie cercetaţi în spatele gratiilor.
Numai cel care a pus în vânzare programele folosite pentru interceptări a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Un alt bărbat care administra o astfel de firmă a primit acelaşi verdict din partea judecătorilor Curţii de Apel din Iaşi. Şi aici, magistraţii au pus în libertate trei persoane care şi-au spionat apropiaţii.
Potrivit specialiştilor, 5% dintre telefoanele de la noi din ţară sunt ascultate de oameni simpli care profită de mijloacele tehnicii moderne.
În zilele următoare, numărul celor care ar putea ajunge în faţa judecătorilor pentru că au interceptat convorbiri telefonice ar putea creşte.
Antena 3