Antena 3 CNN Actualitate Cazul elevei moarte în accidentul feroviar: Mână criminală sau eroare de proiectare? (VIDEO)

Cazul elevei moarte în accidentul feroviar: Mână criminală sau eroare de proiectare? (VIDEO)

1 minut de citit Publicat la 14:56 12 Mai 2008 Modificat la 14:56 12 Mai 2008
Cazul elevei moarte în accidentul feroviar: Mână criminală sau eroare de proiectare? <font color=red>(VIDEO)</font>
Tânăra care a murit în accidentul feroviar de sâmbătă de la Valea Călugărescă nu ar fi avut nicio şansă de supravieţuire, chiar dacă lângă ea s-ar fi aflat un medic care să-i acorde primul ajutor. Acesta este verdictul Serviciului de Medicină Legală Prahova, dat publicităţii luni. Eleva în vârstă de aproape 17 ani a decedat din cauza hemoragiei şi a contuziilor cerebrale extrem de grave.

Diagnosticul medicului legist este dilacerare prin politraumatism cu fractură craniană. În plus fata a suferit şi o contuzie abdominală extrem de gravă. Părinţii şi sora elevei au ajuns luni la Ploieşti ca să ia trupul neînsufleţit şi să îl ducă acasă, la Focşani.

Drumul spre mormânt al elevei moarte în accidentul feroviar


Accidentul de tren de la Valea Călugărească putea fi evitat dacă se făceau investiţii reale în infrastructură şi în sistemele de siguranţă. Aşa apreciază Asociaţia Industriei Feroviare, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului transporturilor. Asociaţia atrage atenţia că, dacă nu se vor face investiţii serioase, se vor înmulţi accidentele cu urmări grave pe calea ferată.

Anchetatorii iau în calcul şi varianta unei mâini criminale. Este posibil ca cineva să fi furat piese de la macaz. Directorul general adjunct al CFR Călători, Ioan Pintea, nu neagă această variantă:



O altă variantă investigată de comisia de anchetă este o eventuală eroare de proiectare a macazului, reparat în urmă cu puţin timp de echipele CFR. Problema a fost sesizată chiar de fostul ministrul PD-L-ist Radu Berceanu. ?Chiar acolo, în zona accidentului, s-a făcut o lucrare. Datorită faptului că infrastructura era veche şi cu probleme, s-a dispus o limitare de viteză, de la 120 de km/h la 70 km/h. Dar, după ce s-a făcut lucrarea, nu s-a ridicat restricţia de viteză, ceea ce arată că cei care au realizat lucrarea, mai ales cei care au făcut recepţia, ştiau foarte bine că lucrarea nu a fost făcută ca lumea?, susţine Berceanu, citat de Mediafax.

Antena3.ro

×
x close