Antena 3 CNN Actualitate O nouă gafă în cazul bebelușilor din Argeș. Testele vitale pentru diagnosticare, uitate în depozite

O nouă gafă în cazul bebelușilor din Argeș. Testele vitale pentru diagnosticare, uitate în depozite

hospital-484848_960_720.jpg
Foto: pixabay.com
24 Feb 2016   •   16:19

Alina Petrescu a dezvăluit la Esențial, de la Antena 3, o nouă gafă a autorităţilor în scandalul bebeluşilor îmbolnăviţi din cauze necunoscute în Argeş. Testele rapide, vitale pentru diagnosticarea copiilor îmbolnăviţi în Argeş, au fost făcute cu întârziere.

Mai mult, testele rapide pentru depistarea tulpinii de E-coli care produce acea toxină extrem de periculoasă, au fost aduse din Germania, deşi exact aceleaşi teste zăceau în depozitul Institutului Cantacuzino.

Reporterul Antena 3 a afirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că, pe 15 februarie, când Ministerul Sănătății intrase deja pe fir cu ancheta în cazul bebelușilor bolnavi din Argeș, managerul spitalului de pediatrie din Pitești a declarat că a comandat teste pentru diagnosticare rapidă în Germania, cu toate că Institutul Cantacuzino deținea deja aceste teste.

Mai mult, specialiștii de la Institutul Cantacuzino au afirmat că ei ar fi putut aplica aceste teste și obține rezultatele în doar câteva ore. 

MS: Spitalele își asumă răspunderea pentru achizițiile făcute

Întrebați despre această situație, reprezentanții Ministerului Sănătății au declarat că fiecare spital își asumă răspunderea pentru achizițiile făcute.

Ministru prins cu minciuna

În ediția de marți seară a emisiunii Sinteza Zilei, Mihai Gâdea a dezvăluit cum ministrul Sănătății a mințit atunci când a declarat că specialiștii veniți în România de la Centrul European pentru prevenirea și controlul bolilor ar conduce o anchetă proprie în cazul bebelușilor din Argeș.

Mihai Gâdea a explicat că a cerut un punct de vedere Centrului European de la Stockholm, de unde i s-a răspuns că experții oferă doar consultanță profesională și suport tehnic, nici vorbă de o anchetă independentă, așa cum declara ministrul Patriciu Achimaş-Cadariu.


×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close