Antena 3 CNN Actualitate Cazul Ciorogârla: Avocaţii celor 14 arestaţi au înaintat recurs. Armele furate, "monedă de schimb" pentru droguri

Cazul Ciorogârla: Avocaţii celor 14 arestaţi au înaintat recurs. Armele furate, "monedă de schimb" pentru droguri

Cazul Ciorogârla: Avocaţii celor 14 arestaţi au înaintat recurs. Armele furate, "monedă de schimb" pentru droguri
29 Dec 2009   •   09:11

14 dintre cele 15 persoane reţinute în cazul Ciorgârla vor fi cercetate în stare de arest. Decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti a fost atacată cu recurs. Judecătorii au mai hotărât ca Adrian Preda, fratele lui Eugen Preda, să fie cercetat în libertate, dar procurorii au contestat decizia. Potrivit unor surse judiciare, armele furate erau ?monedă de schimb" pentru droguri, produse pe filiera Turcia-Afganistan.

Eugen Preda şi complicii săi, urmau să plătească cu armamentul sustras o cantitate impresionantă de heroină, ce trebuia să le fie livrată din Turcia pentru a fi vândută apoi în Olanda. Ministrul de Interne, Vasile Blaga, dă asigurări că toate armele vor fi găsite şi a anunţat şi alte arestări.

Decizia Tribunalului Bucureşti de a-i aresta pentru 29 de zile pe 14 dintre cei 15 reţinuţi în cazul Ciorogârla i-a nemulţumit pe cercetaţi, astfel că avocaţii acestora au înaintat recurs. Eugen Preda, unul dintre cei arestaţi, susţine că scandalul în care este implicat reprezintă o înscenare pusă la cale de Bogdan Oprea, directorul firmei de pază cu care a avut un conflict la începutul anului, într-un mall din Capitală. Reprezentanţii firmei de pază au negat, însă, orice implicare în acest scandal.

Şi Adrian Preda, fratele lui Eugen Preda, cercetat în stare de libertate, a negat orice implicare în furtul armelor.

Preda a negat, totodată, orice legatură cu fraţii Iordan, reţinuţi şi ei în acest caz. Se pare că Preda şi unul dintre fraţi ar fi participat, alături de încă patru persoane, la furtul din noaptea de 27 ianuarie.

Procurorii şi poliţiştii au descins duminică dimineaţă în 45 de locaţii din mai multe judeţeţe. 35 din cele 62 de arme furate de la depozitul de la Ciorogârla au fost gasite în localitatea Dragomireşti, în stare de funcţionare. Anchetatorii spun că armele nu au fost folosite şi că imediat dupa furt, hoţii au încercat sa şteargă seriile armelor, pentru a nu mai putea fi identificate.


De asemenea, membrii grupării erau şi traficanţi de droguri, două din transporturile lor fiind capturate în vara acestui an.



Antena 3



×
Subiecte în articol: arme ciorogarla
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close