Fetiţa a murit luni, la Cluj-Napoca, în timpul operaţiei, după ce săptămâna trecută a suferit un traumatism la picior, iar familia a dus-o la Spitalul Orăşenesc "George Trifon" din Năsăud.
"Joi, fetiţa s-a prezentat la noi la serviciul de chirurgie din ambulatoriu. A fost trimisă la radiografie, din care a reieşit că are o entorsă maleolă externă şi cu luxaţie astragalo-calcaneană, că aşa se vedea pe film şi i-am indicat să o ducă la un ortoped la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa. S-au dus, la ora 10.00 erau deja la spital la Bistriţa, la noi nu s-au mai întors. Noi nu avem aici medic ortoped angajat, avem un medic de la Dej, dr. Rusu, care face gărzi la noi la chirurgie. Am aflat că ar fi venit vineri la el şi că dânsul i-ar fi pus ceva atelă ghipsată. Mai multe nu ştiu fiindcă nu figurează nicăieri, nu e înregistrată. Au venit cu o asistentă care lucrează în spital, ceva neam de-a lor, care i-a dus direct pe secţie", a declarat dr. Adrian George, directorul Spitalului Orăşenesc "George Trifon" Năsăud.
Acesta a adăugat că nu poate fi vorba despre diagnostic greşit pus de medicul de la Spitalul Năsăud şi că acelaşi diagnostic i-ar fi fost pus fetiţei şi la Spitalul Judeţean din Bistriţa, unde, după ce a fost consultată, fetiţa ar fi fost trimisă acasă, cu recomandarea să îi fie puse comprese la picior.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud Antonela Gorgan a declarat că, fiind vorba despre o moarte suspectă, şi Poliţia s-a sesizat în acest caz şi va face o anchetă.
Fetiţa în vârstă de 4 ani a murit în timp ce era operată la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj, unde, potrivit medicilor, a ajuns cu simptome de şoc septic din cauza unei răni la piciorul stâng, în timpul intervenţiei ea făcând stop cardiac.
"Luni după-amiază s-a prezentat, adusă de părinţi, o fetiţă de 4 ani, cu stare generală modificată, cu semne de şoc septic, probabil o septicemie, cu punct de plecare un hematom al gambei stângi, suprainfectat. Având în vedere starea gravă încă de la internare, a fost dusă direct în sala de operaţie, unde, la intrare, a făcut stop respirator, a fost intubată şi ventilată, în paralel s-a făcut incizia leziunii la nivelul gambei, de unde s-a observat apariţia puroiului şi leziunile de fascită necrozantă", a declarat Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj, Călin Lazăr.
Potrivit acestuia, fetiţa a suferit un stop cardiac în timpul intervenţiei, întrucât îi erau afectate organele vitale.