Antena 3 CNN Actualitate Cavouri cu 40 de schelete umane, vechi de 400 de ani, descoperite în Piaţa Universităţii

Cavouri cu 40 de schelete umane, vechi de 400 de ani, descoperite în Piaţa Universităţii

1 minut de citit Publicat la 13:24 27 Noi 2010 Modificat la 13:24 27 Noi 2010
Cavouri cu 40 de schelete umane, vechi de 400 de ani, descoperite în Piaţa Universităţii
Foto: INTACT Images
UPDATE. Arheologii spun că până acum au fost descoperite în urma săpăturilor de la Universitate 40 de schelete de bărbaţi, femei şi copii, osemintele datând de aproximativ 400 de ani şi fiind dintr-un cimitir aflat lângă două biserici care datează din secolele XVI -XVII, informează Mediafax.
   
Scheletele au fost descoperite sâmbătă, când muncitorii care lucrează la pasajul subteran de la Universitate au ajuns cu săpăturile la aproximativ doi metri.
   
Şeful Secţiei de Arheologie de la Muzeul Municipiului Bucureşti, Gheorghe Mănucu, responsabilul ştiinţific al şantierului de la Universitate, a declarat că până în prezent au fost descoperite 40 de schelete.
   
El a precizat că era cunoscut faptul că în zona Universităţii au fost două biserici din secolele XVI şi XVII, precum şi vestigii de la Academia Domnească de la Mănăstirea "Sfântul Sava".



Mai multe cavouri cu schelete umane au fost descoperite în Piaţa Universităţii din Capitală, în timpul săpăturilor la parcarea subterană ce urmează să fie construită pe locul unde erau amplasate statuile lui Mihai Viteazul, Spiru Haret, Mircea Heliade Rădulescu şi Gheorghe Lazăr, informează Mediafax.
   
Muncitorii care lucrează la parcarea subterană au descoperit în timpul săpăturilor schelete umane, lucrările fiind întrerupte, sâmbătă, pentru ca acestea să fie analizate.

 

   
Săptămâna trecută au fost descoperite în aceeaşi zonă structuri de zid şi două conducte de apă din secolele XVIII-XIX.
   
Cercetarea arheologică preventivă din zona Universităţii a scos la iveală, pentru început, structuri de zid şi două conducte apă din secolele XVIII-XIX, declara, în 18 noiembrie, adjunctul şefului de şantier, Andrei Măgureanu.
   
Directorul Direcţiei de Investiţii a municipalităţii, Bogdan Hreapcă, declara, în 19 noiembrie, că în a zecea zi de lucrări la şantierul de la Piaţa Universităţii pentru construire parcării subterane s-au întâlnit reprezentanţii comisei Primariei şi ai comisiei de arheologi, concluzia fiind că nu se pune problema ca în perimetrul respectiv să nu fie executată parcarea.
   
"Singura problemă legată de cercetarea arheologică din zonă ar viza mici posibile modificări ale proiectului. Nu se pune problema imposibilităţii de a executa în perimetrul respectiv a parcării subterane", a spus Hreapcă, ca o concluzie a întâlnirii comisiilor primăriei şi arheologilor.
   
Municipalitatea vrea să construiască la Piaţa Universităţii, în zona unde au fost statuile lui Mihai Viteazul, Spiru Haret, Ion Heliade Rădulescu şi Gheorghe Lazăr, o parcare subterană.

Răsvan Theodorescu, despre descoperirea osemintelor de la Universitate

   

×
x close