Un sistem ultra secret de detectare acustică folosit de marina militară pentru a identifica submarinele inamice a înregistrat, pentru prima dată, duminică sunetul unei implozii, în apropierea locului unde au fost descoperite resturile din submersibilul dispărut.
"Acum apar informații care nu au fost prezentate în detaliu până acum. În construcția submarinului au fost folosite elemente pentru care nu existau studii care să conteste funcționarea lor la adâncimi atât de mari.
În aceste condiții au apărut semne de întrebare privind eficiența acestei combinații dintre fibra de carbon și titan. Au apărut speculații conform cărora, fibra de carbon ar putea permite infiltrarea apei și în aceste condiții la o presiune așa de mare cum este cea de pe fundul oceanului să se producă o astfel de implozie.
Acest submersibil nu a fost atestat să funcționeze în aceste condiții. De asemenea, am văzut că și echipele de salvare au întâmpinat dificultăți, deoarece nu aveau componente compatibile cu submersibilul, ceea ce înseamnă că le era imposibil să fie recuperat", a declarat Constantin Ciorobea, contraamiral de flotilă.