Antena 3 CNN Actualitate Cauza cea mai probabilă a accidentului de elicopter din Ialomiţa este ceaţa

Cauza cea mai probabilă a accidentului de elicopter din Ialomiţa este ceaţa

Cauza cea mai probabilă a accidentului de elicopter din Ialomiţa este ceaţa
20 Oct 2007   •   09:33

Vremea nefavorabilă este probabil cauza accidentului aviatic produs vineri dimineaţă în apropierea localităţii Berteşti, în judeţul Ialomiţa. La ora prăbuşirii elicopterului, în zonă era ceaţă densă. Două persoane au murit în accident - pilotul şi pasagerul său. O eroare umană este puţin probabilă, pentru că pilotul era experimentat, iar elicopterul era nou şi în stare foarte bună.

Aparatul a decolat de la baza din Moara Vlăsiei, lângă Capitală şi se îndrepta spre Mamaia. Ajuns în apropierea localităţii ialomiţene Brăteşti, elicopterul s-a prăbuşit printre copacii de la marginea comunei. Mai mulţi pescari aflaţi în zonă au fost martori la accident. Unul dintre martori a anunţat accidentul la 112. Din păcate, nici unul dintre cei doi oameni aflaţi în aparat nu a mai putut fi salvat. Pilotul şi pasagerul au murit carbonizaţi. Tot ce a rămas din elicopter a fost un maldăr de fiare, care a fumegat timp de câteva ore.

Cei care l-au cunoscut pe pilotul elicopterului spun că acesta avea o experienţă profesională vastă. Cercetările sunt conduse de specialişti ai Institutului de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, împreună cu specialişti ai Autorităţii Aviatice.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close