Antena 3 CNN Actualitate Căutările continuă. Cine este ucigaşul avocatei din Braşov?

Căutările continuă. Cine este ucigaşul avocatei din Braşov?

Căutările continuă. Cine este ucigaşul avocatei din Braşov?
10 Oct 2007   •   14:44

Căutarile avocatei Elodia Ghinescu în judeţul Argeş se desfăşoară, miercuri, doar în jurul lacului Vidraru, nu şi în apă, scafandrii neputând interveni din cauza frigului, a ploii torenţiale şi a curenţilor puternici. Cei opt scafandri ezită să înceapă scufundările, în condiţiile în care pot coborâ maximum 20 de metri, iar lacul Vidraru are o adâncime de peste 80 de metri.

Ziariştii de la "Jurnalul Naţional" publică o ediţie specială despre modul în care a decurs cazul avocatei dispărute în Braşov. Primul moment important pentru cursul anchetei în cazul dispariţiei avocatei Elodia Ghinescu l-a constituit coroborarea tuturor declaraţiilor celor 40 de persoane audiate, din care reiese faptul că femeia nu ar fi plecat de bună voie în lume, părăsindu-şi copilul.

Al doilea moment important al anchetei a fost cel în care au fost descoperite primele urme de sânge. Stropi de sânge, pete şi urme de ştergere a lichidului roşiatic au fost descoperite în mai multe încăperi din casa familiei Cioacă-Ghinescu, scriu cei de la "Jurnalul Naţional". Mai exact în baie, în sufragerie şi pe hol.

Cercetările efectuate de criminalişti au extins verificările şi asupra portbagajului autoturismului Peugeot 607, folosit de Cioacă. Şi aici au fost găsite pete de sânge, ca şi pe tocul pistolului de poliţist. Şi testele au dovedit că sângele vărsat aparţine Elodiei.

Cristian Cioacă, cel care a dat-o dispărută pe soţia lui la 5 zile după momentul pe care l-a dat anchetatorilor ca fiind cel al "evaporării" Elodiei, a dat patru declaraţii în faţa procurorilor, prezentând unele neclarităţi. El a picat şi testul cu poligraful.

Ultimul moment important al anchetei a fost descoperirea în râpa din apropierea Râşnovului a unei uniforme cu însemnele Poliţiei judeţene braşovene, prezentând pete maronii, fotografii cu Elodia şi soţul ei, nişte cărţi de poveşti, dar şi un fir de păr, bănuit a fi cel al avocatei.

Citiţi dosarul cazului în Jurnalul Naţional

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close