Noul Cod Penal prevede sancţiuni dure pentru persoanele care divulgă informaţii secrete. Pedepsele pot ajunge până la şapte ani de închisoare.
Pentru deschiderea unui dosar penal în cazul Turcescu nu este nevoie de nicio confirmare de la Ministerului Apărării, spune Procurorul general al României. Tiberiu Niţu a anunţat că CSM verifică docamdată dacă e cazul să se deschisă un dosar pentru că Turceascu a divulgat informaţii secrete care ţineau de statutul său de ofiţer sub acoperire.
Cazul Turcescu ajunge şi în parlament. Membrii comisiilor de Apărare din Senat şi Camera Deputaţilor nu s-au pus încă de acord dacă e nevoie ca actualul ministru al Apărării să fie audiat.
Politicienii care au fost atacaţi de Robert Turcescu în emisiunile sale cred că acesta executa totul la ordin.
Robert Turcescu a primit gradul de locotenent colonel, specialitatea militară Jurnalism în aprilie 2010, de la şeful statului Major general. Unitatea pentru care a lucrat Turcescu, este serviciul de informatii al armatei, celebrul "Doi şi un sfert". În iulie 2012, la cererea lui Turcescu, şeful statului major general i-a revocat gradul militar.