Cătălin Voicu şi-a construit cavou peste mormintele familiei unui general, erou în Războiul de Independenţă, dezvăluie Adevărul. O viaţă dăruită statului român, scrie pe cavoul senatorului arestat pentru fapte de corupţie.
Cătălin Voicu şi-a construit, fără avizele necesare, un monument impunător pe Aleea ?Iulia Haşdeu" din Cimitirul Bellu din Capitală, loc declarat monument istoric în 2004. Cavoul este construit peste mormintele familiei generalului Nicolescu Argeşanu, decorat pentru fapte de vitejie în Războiul de Independenţă de la 1877. Prin lucrările de construcţie, Voicu a distrus un monument istoric.
În 1886, generalul doctor Ioan Nicolescu Argeşanu, luptător în Războiul de Independenţă, a primit un teren în Cimitirul Bellu cu o suprafaţă de 45 de metri pe care a construit cripta familiei. Aici au fost îngropaţi, pe rând, generalul, soţia, fiul şi fiica acestuia. În 1950, Comitetul Provizoriu Bucureşti a stabilit că familiei Nicolescu i se cuvin doar 19 metri pătraţi.
Deşi în acte locul era liber, timp de 120 de ani nimeni nu s-a atins de morminte. Până în 2004, când Cătălin Voicu, pe atunci consilier prezidenţial, ajutat de mafia cimitirelor, a început săpăturile în baza unei autorizaţii emisă ilegal.
Urmaşii generalului erou Nicolescu spun că două dintre sicriele din vechea criptă au dispărut şi că au fost aruncate la gunoi, pentru a face loc familiei lui Cătălin Voicu.
Pe vremea în care se presupune că s-au profanat cele două morminte, cimitirul era condus de Radu Dumitru, coleg de partid cu Voicu. Acesta nu îşi aduce aminte să fi existat oseminte pe terenul respectiv.
Nici Dan Voicu, tatăl senatorului, unul dintre titularii concesiunii, nu ştie că pe locul pe care este cripta lui se aflau alte două morminte.
Monumentul familei Voicu, placat cu marmură roşie şi neagră, este amplasat alături de personalităţi ale istoriei româneşti. Cripta se află la doar câţiva metri de mormântul pictorului Theodor Aman şi de monumentul istoric al familiei Ghica, vechi de 200 de ani.
Antena 3