Antena 3 CNN Actualitate Şeful Poliţiei Antidrog din Capitală, dezvăluiri de senzaţie despre ayahuasca, drogul folosit de "lumea bună"

Şeful Poliţiei Antidrog din Capitală, dezvăluiri de senzaţie despre ayahuasca, drogul folosit de "lumea bună"

Carmina Pricopie
1 minut de citit Publicat la 20:23 18 Sep 2021 Modificat la 20:24 18 Sep 2021
New Project (1)
Sursa foto: Antena 3

Dezvăluiri de senzaţie din lumea drogurilor pentru lumea bună! Vă amintiţi descinderile din dosarul "Ayahuasca pentru generali"? Un caz scandalos izbucnit acum doi ani.

Un fost şef de la doi şi-un sfert era acuzat de trafic de droguri de mare risc. Şi un drog nemaiauzit la noi, cunoscut sub denumirea Ayahuasca. 

Un altfel de drog adus din Amazon de un fost spion londonez autodeclarat şaman. Departe de peripeţiile dosarului, şeful Serviciului Antidrog Bucureşti a vrut chiar să meargă în Peru pentru a studia fenomenul, deoarece şi pentru el era ceva nou.

Dar, ca orice drog nou, şi acesta putea şi poate deschide un nou teren pe piaţa neagră de desfacere a drogurilor în România.

Chiar dacă nu a ajuns la şamanii din America de Sud, ofiţerul a adunat studii şi mărturii ale celor care au experimentat Ayahuasca în prima carte despre acest drog :"Ayahuasca, între mit şi realitate".

În decembrie 2019 povestea "Ayahuasca pentru generali" a avut toate ingredientele să țină România în loc și a ținut-o.

Protagoniștii au fost trimiși în judecată, iar dosarul e și acum în cameră preliminară, adică nu a început procesul. Inculpații acuză că totul este o mascaradă.

Cert este că Ayahuasca este ceva nou și poate deschide un drum nou atât pentru o nișă de consumatori dar și lărgii pârghiile celor care se luptă cu traficul de droguri.

Ayahuasca, între mit şi realitate

„Ayahuasca se înscrie în linii mari în categoria drogurilor de risc pentru că cele două componente cele două plante, una dintre plante conține DMT o substanță care este catalogată la noi în țară ca fiind de mare risc din aceeași categorie cu o heroina şi ecstasy.

La Ayahuasca lucrurile stau diferit  pentru că este un decoct un fel de ceai mai concentrat. Este făcut din două plante, una care conține DMT, substanța interzisă, care consumată individual, nu în componență aceasta care se numește Ayahuasca nu dă niciun efect psihoactiv pentru că o enzimă din stomac blochează această substanță să ajungă la creier.

Şi atunci vine a doua substanță care are anumiți componenți care nu sunt interziși de lege şi nu dau individual nici ei un efect psihoactiv care blochează această enzimă şi permite DMT să ajungă la creier.

Ayahuasca consumată are efect psihoactiv. Se pierde oarecum contactul cu realitatea sunt anumite viziuni. Legislația din România nu condiționează concentrația, nu definește cantitatea efectivă de produs. E un paradox", spune şeful Poliţiei Antidrog.

×
x close