Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Predoiu intervine în scandalul din Pantelimon: „Reacţia poliţiştilor a fost de nivel european”

Cătălin Predoiu intervine în scandalul din Pantelimon: „Reacţia poliţiştilor a fost de nivel european”

catalin predoiu
Cătălin Predoiu, ministrul de Interne. Sursa foto: Hepta
de Mihai Paul    |    25 Sep 2024   •   23:07

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a comentat intervenția Poliției în cele două scandaluri care au avut loc sâmbătă în localitatea Pantelimon din judeţul Ilfov şi la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală, într-o intervenţie la Digi24.

 „Hai să nu spunem că nu veţi găsi în Europa genul ăsta de rapiditate, de reacţie, dar vă spun că este o reacţie de prim rang la nivelul poliţiilor europene”, a replicat Predoiu.


Ministrul crede că este un lucru pozitiv faptul că sute de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi, în jumătate de oră, pentru a-i prinde pe cei implicaţi în evenimentele de la Spitalul Sfântul Pantelimon.

”Am proprietatea termenilor. Hai să nu spunem că nu veţi găsi în Europa genul ăsta de rapiditate, de reacţie, dar vă spun că este o reacţie de prim rang la nivelul poliţiilor europene”, a spus Cătălin Predoiu.

Ministrul de Interne a explicat că specialiştii în sociologie şi criminologie crede că astfel de acţiuni de violenţă sunt posibile ”pe fondul unei reacţii ezitante a statului”.

Ministrul de Interne a dezvăluit că la peste un milion de apeluri la 112 date anul acesta, iar la majoritatea acestora Poliţia a intervenit în mai puţin de zece minute.

Membrii a două clanuri din Pantelimon s-au bătut sâmbătă în oraşul din Ilfov, iar scandalul a continuat în Spitalul ”Sfântul Pantelimon”. Forţele de ordine au acţionat timp de câteva zile pentru a identifica şi prinde toate persoanele implicate.

×
Subiecte în articol: predoiu Interne Politie
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close