Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Hideg, personajul-cheie din dosarul generalilor, face noi dezvăluiri: „Şeful suprem era Coldea”

Cătălin Hideg, personajul-cheie din dosarul generalilor, face noi dezvăluiri: „Şeful suprem era Coldea”

Catalin Hideg
Cătălin Hideg. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2024   •   23:37

Cătălin Hideg, denunțătorul lui Florian Coldea la DNA, a vorbit, vineri seară, la Antena 3 CNN despre relaţia cu foştii şefi SRI. „Șeful suprem era domnul Coldea care lucra cu mai mulți generali”, a spus Hideg.

„Eu am spus de la început că șeful suprem era domnul Coldea care lucra cu mai mulți generali, în mod special cu domnul Dumbravă și aveau și mai mulți avocați. O să vedeți în curând cred că și alte nume, după cum ați văzut, a mai apărut un avocat celebru zilele trecute pe la DNA. (...)  Acest nou avocat care a apărut acum, domnul Rareș Dan, a fost trimis la mine în curte împreună cu domnul Yan”, a declarat Hideg, vineri, în direct la emisiunea „Exces de putere”.

„Eu mi-am dat seama că, de fapt, domnul Rareș Dan a fost trimis de domnul Coldea pentru că nu avea cum să apară așa, hodoronc-tronc, din senin. Ulterior m-am interesat cine este avocatul Rareş Dan și am văzut că a fost colegul de grădiniță sau jucau fotbal de când erau mici, în nu știu ce localitate”, a mai spus afaceristul Hideg.

„Într-adevăr, domnul Yan îl dorea pe domnul Rareș Dan să mă reprezinte pe mine. În schimb, pe cealaltă parte, domnul Tocaci avea discuțiile deja cu domnul Dumbravă(...). Domnul Dumbravă l-a ales pe domnul Trăilă, pentru că pe mine mă judeca la Tribunalul București domnul judecător Bunea.

Domnul judecător Bunea, celebru student eminent, bun, deștept, al domnului Trăilă”, a adăugat Cătălin Hideg, denunțătorul lui Florian Coldea la DNA.

DNA a anunţat pe 24 mai că i-a pus sub acuzare pentru trafic de influenţă pe Florian Coldea şi pe generalul Dumitru Dumbravă, fost şef în SRI, aceştia fiind plasaţi sub control judiciar pe cauţiune, cu interdicţia de a părăsi teritoriul ţării.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, începând cu data de 24 mai 2024, faţă de patru persoane (doi foşti militari, în prezent asociaţi în cadrul unor societăţi, un avocat din cadrul Baroului Bucureşti şi o persoană fără calitate specială), pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă, forma participaţiei penale fiind autoratul şi complicitatea”, transmitea DNA.

DNA nu menţiona numele inculpaţilor, dar este vorba despre generalii Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă, iar a patra persoană pusă sub acuzare este Dan Tocaci, un apropiat al celor trei.

Dosarul a fost deschis în urma unui denunţ formulat de Cătălin Hideg.

Cătălin Hideg a declarat în luna mai, la Antena 3 CNN, că Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă i-ar fi cerut, prin intermediul avocatului Doru Trăilă, suma de 600.000 de euro pentru a-l ajuta să obţină o pedeapsă cu suspendare, într-un dosar în care are o condamnare în primă instanţă de 4 ani închisoare pentru fraude cu fonduri europene.

Hideg, patron al companiei Sanimed International, a fost condamnat în luna februarie de Tribunalul Bucureşti la patru ani închisoare cu executare pentru folosire de documente false şi spălare de bani, într-un dosar legat de o fraudă cu fonduri europene în valoare de trei milioane de euro.

Dosarul se află în prezent în faza de apel la Curtea de Apel Bucureşti.

×
Subiecte în articol: Cătălin Hideg Florian Coldea DNA
Cele mai noi știri
Parteneri
x close