Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Croitoru: Pentru prima dată în 18 ani se repară o mare nedreptate - salariile profesorilor

Cătălin Croitoru: Pentru prima dată în 18 ani se repară o mare nedreptate - salariile profesorilor

Cătălin Croitoru: Pentru prima dată în 18 ani se repară o mare nedreptate - salariile profesorilor
16 Oct 2008   •   11:38

"Guvernul poate să dea o ordonanţă pentru a amâna ordonanţa legii şi să o arunce în braţele guvernului viitor de după alegeri sau poate introduce un moratoriu prin care să blocheze legea", a declarat joi Cătălin Croitoru preşedintele Federaţia Educaţiei Naţionale, în cadrul unei conferinţe de presă. Declaraţia survine în urma deciziei de miercuri, a judecătorilor Curţii Constituţionale, că legea privind creşterea salariilor profesorilor cu 50 de procente este constituţională.
"Este pentru prima dată în 18 ani când se face o reparare unei mari nedreptăţi în ceea ce priveşte salariile profesorilor", a spus Croitoru. Prin această măsură, preşedintele FEN crede că "şcoala va oferi specialişti de calitate pentru a revigora economia naţională şi vom avea un nivel mai bun al educaţiei".
Decizia Curţii Constituţionale este definitivă şi va intra în vigoare aşa că nu va mai exista niciun impediment pentru majorarea salariilor profesorilor. Această lege va urma traiectoria legală după publicarea sa în Monitorul Oficial, dacă nu va interveni Guvernul. În urmă cu o săptămână vicepreşedintele PNL, Teodor Meleşcanu, declara că "Guvernul ar putea adopta o ordonanţă de urgenţă care să îngheţe orice creşteri salariale în afara celor care deja au fost decise."
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close