Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Apostolescu, medicul-erou de la Matei Balș. A spart geamul și a salvat mai mulți pacienți

Cătălin Apostolescu, medicul-erou de la Matei Balș. A spart geamul și a salvat mai mulți pacienți

Medicul Cătălin Apostolescu, cel care a spart geamul și a intrat în salonul în flăcări pentru a salva viața pacienților internați pe secția de Terapie Intensivă, a suferit arsuri pe picioare.

o_1et70g29ooelmojv0pjlkg5db.jpg
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    29 Ian 2021   •   14:30

„L-am văzut cu ochii mei pe domnul doctor Cătălin Apostolescu, cu blugii arşi, arsuri pe picioare. A scos un pacient pe geamul salonului şi a ajutat şi la scoaterea altor doi pacienţi”, a spus Laura Vicol, la România TV.

„Una dintre asistente, după ce a acordat primul ajutor tuturor persoanelor a leşinat”, a adăugat aceasta.

Klaus Iohannis, după tragedia de la Matei Balș: "O zi foarte tristă astăzi! Situația se repetă"

Președintele Klaus Iohannis a mers vineri la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, după incendiul care a luat cinci vieți.

”Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoșire grabnică”, a spus Iohannis.

”Am discutat încă de când au fost anunțate forțele de intervenție în permanență cu cei care au condus intervenția și am primit toate datele care sunt certe. A fost o intervenție foarte complicată, cu foarte multe forțe implicate. S-a reacționat extrem de rapid, în foarte puține minute. Din păcate, pentru câțiva a fost prea târziu”, a mai spus președintele, felicitând forțele de intervenție pentru efortul depus.

”Situația se repetă cumva”, a adăugat Iohannis.

Cinci persoane și-au pierdut viața în urma incendiului

Cinci persoane au murit în această dimineață în urma tragediei de la Institutul Matei Balș. Din primele informații, unul dintre trupurile neînsuflețite ar fi fost găsit pe holul principal. Un altul, carbonizat, ar fi fost descoperit în salon, între paturi, unul în baia salonului și altul pe balcon. A cincea victimă, care în primă fază nu a fost identificată, ar fi fost găsită carbonizată în baie. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close