La un calcul simplu, masa de Paşte pentru o familie cu patru pesoane ar putea costa cel puţin 500 de lei, adică mai mult decât cu un an în urmă. Carnea de miel va fi mai scumpă cu până la 20%, anunţă reprezentanţii industriei. Dacă anul trecut carnea de miel costa cel mult 25 de lei, anul acesta de Paşte acesta poate ajunge şi la 29 de lei kilogramul.
Celelalte alimente specifice sărbătorii pascale îşi menţin preţul de anul trecut. Un cofraj cu 10 ouă costă 7-13 lei, iar vopseaua de ouă variază între 1 leu până la 4 lei pliculeţul.
Cozonacul plin de nucă, stafide, rahat şi cacao costă 35 de lei kilogramul, iar pasca va costa 40 de lei.
Nici verdeţurile pentru drop şi legumele nu au preţ mai mare. Legătura de ceapă sau usturoi se vinde cu 1 leu, salata - 1,5 lei, iar castraveţii româneşti de seră costă 6,5 lei kilogramul.
Şi cum de pe masa de Paşte nu poate să lipsească vinul, în crame deja s-au destupat butoaiele, iar sticlele sunt gata pregătite pentru vânzare. Litrul de vin costă de la 5 lei până câteva zeci de mii de lei litrul. Un litru de vin Petrus costă peste 15.000 de lei, cam cât câştigă un român cu salariul mediu în aproape doi ani.