În cinci luni de activitate, parlamentarii au muncit doar 316 ore, echivalentul a 39 de zile la un program normal de 8 ore. Ritmul lent se observa şi dacă analizam rezultatele muncii depuse. Deputaţii şi senatorii au lăsat restante peste 700 de proiecte şi iniţiative legislative.
Prima sesiune parlamentară din 2015 a început în luna februarie şi s-a închieiat la sfârştiul lunii iunie. În aceste cinci luni, deputaţii şi senatorii au lucrat în plen 316 ore în care au dezbătut şi votat 730 de proiecte legislative. Alte 700 au fost lăsate restante.
Senatorii au fost mai harnici decât colegii lor deputaţi, deşi au lucrat în mai puţine şedinţe de plen, au strâns mai multe ore de muncă. Aceştia au participat la 58 de şedinţe, totalizând aproape 157 de ore de activitate.
Deputaţii au lucrat doar 142 de ore în plen în cele 62 de şedinţe de la începutul anului. Aceiaşi deputaţi au avut şi cele mai multe şedinţe de plen suspendate din lipsă de cvorum. Au fost 5 şedinţe de plen ale Camerei Deputaţilor care au fost suspendate după mai puţin de 10 minute
Senatorii şi deputaţii s-au remarcat însă prin numărul mare de zile libere pe care şi le-au luat în această sesiune. Deputaţii au avut o vacanţă prelungită de paştele ortodox, în timp ce senatorii au lipsit 2 săptămâni în aceeaşi perioadă. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu ocazia Rusaliilor.
În afara activităţilor în plen, senatorii şi deputaţii lucrează cel mult două zile pe săptămână în comisiile de specialitate. Cele mai active comisii au fost cele Juridice, atât de la cameră cât şi de la senat.