Antena 3 CNN Actualitate Cât costă weekendul la munte şi la mare

Cât costă weekendul la munte şi la mare

Cât costă weekendul la munte şi la mare
13 Iul 2007   •   15:57
Meteorologii anunţă o vreme excelentă pentru acest sfârşit de săptămână. Turiştii care îşi vor petrece sfârşitul săptămânii la munte vor avea parte de mai multe surprize. Hotelierii de pe Valea Prahovei au pregătit de la mâncăruri îmbietoare până la plimbări cu trăsura. La Bran, proprietarii pensiunilor pun la dispoziţia turiştilor ATV-uri cu care aceştia se pot plimba pe drumurile de munte. Cele mai aglomerate zone se anunţă a fi Valea Cerbului din Buşteni, Platoul Bucegilor, dar şi staţiunile agroturistice Bran Moeciu sau Şirnea. Atenţie însă la drumul spre munte. Aproape în fiecare staţiune sunt instalate camere de supraveghere şi radare. Coşmarul şoferilor va lua sfârşit în curând, odată cu finalizarea autostrăzii Bucureşti -Braşov.

Cât ne costă un weekend la munte:

O cameră de hotel de 4 stele costă între 320 de lei şi 370 de lei. O cameră dublă la un hotel de 3 stele costă între 270 de lei şi 300 de lei. O cameră dublă la o pensiune agroturistică costă între 80 de lei şi 110 lei.

Pe litoral, turiştii vor da de un nou val de scumpiri

De duminică, preţul la cazare creşte cu 20%. În aceste condiţii, mulţi s-au grăbit să mai prindă câteva zile cu preţuri acceptabile. În aproape staţiunile cu pretenţii, locurile au fost ocupate în proporţie de 100%, dovadă că turiştii vor să profite de ultimele zile în care pot sta la hotel la tarife rezonabile. De duminică încolo, preţurile la cazare vor fi altele. O cameră la un hotel de doua stele va fi aproape 300 de lei, faţă de 240, în prezent.

Cazarea la un hotel de trei stele va depăşi 350 de lei, iar cele mai mari preţuri vor fi la hotelurile de 5 stele, unde o cameră va ajunge şi la 700 de lei. Chiar şi aşa, hotelierii nu îşi fac probleme şi sunt convinşi că litoralul românesc va fi în continuare plin de turişti. Acesta va fi al treilea şi ultimul val da scumpiri pe litoral.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close