S-au modernizat trenurile, nu şi angajaţii de la Căile Ferate. La ce bun să afişeze preţurile în vagoanele-restaurant dacă pot face şi ei un ban în plus? Şi de ce să le dea bon fiscal cumpărătorilor dacă fără pot fura mai mult?
Asta au descoperit colegii noştri care au încercat sa afle cum e să circuli cu trenul în România.
"Eu vă văd că plecaţi cu coşul prin tren. Nu era mai bine să fie nişte pliante sau o listă, ceva?"
"Este pliant, este listă de preţuri".
"Şi, aici de ce nu e?"
"Cum nu e? E şi aici, dar vă spun eu de ce nu e. Nu e, pentru că aşa ne câştigăm şi noi pâinea. Dacă ai vedea preţul real, ne-ai mai lăsa si nouă un leu? Aşa, dacă nu mi-l laşi tu, ţi-l iau eu. Eu îţi spun că berea e 5 lei şi, de fapt, e 4 lei. Tu nu vezi preţul, pentru că, dacă ai vedea preţul, nu mi-ai mai lăsa".
Vânzătorii din vagoanele-restaurant ale CFR recunosc fără nicio reţinere în faţa clienţilor că le iau mai mulţi bani decât ar trebui Nu fac rabat de la "comision" indiferent de situaţie.
Nu există rest pentru client, nu există listă de preţuri. Deşi firma frunizoare de produse pe tren acoperă toată ţara, după cum spun angajaţii, cumpărătorii nu beneficiază nici măcar de bon fiscal.
Mai mult, deşi pe toate uşile sunt semne cu fumatul interzis, după perdeluţa de la bar, totul este permis.
La vederea imaginilor, şefului CFR Călători nu îi vine să creadă că în trenuri se întamplă astfel de lucruri.
Conducerea CFR Călători va porni o anchetă, şi, dacă va constata la rândul său, nereguli grave, promite că va rezilia contractul cu firma furnizoare şi că această companie va suporta toate rigorile legii.