Antena 3 CNN Actualitate Cât costă ascunderea unei crime? 250.000 de euro

Cât costă ascunderea unei crime? 250.000 de euro

Cât costă ascunderea unei crime? 250.000 de euro
Foto: Intact Images
10 Mai 2011   •   13:03
250.000 de euro costă tăcerea în cazul unei crime. Atât ar fi plătit un bărbat celor care l-au omorât pe dealerul de droguri al fiului său. Crima a avut loc în octombrie, anul trecut, când un tânăr de 19 ani a fost ucis un bătaie de cinci persoane trimise să facă dreptate.

Marin Bălaşa a fost trimis în judecată pentru instigare la omor. Anchetatorii susţin că Bălaşa a trimis cinci tineri să-l pedepsească pe Petre Ghiţă, dealerul de droguri al fiului său. Pentru a scăpa de acuzaţie, Marin Bălaşa ar fi încercat să cumpere tăcerea celor cinci tineri. În schimbul banilor, criminalii urmau să declare la Parchet că nu Bălaşa a fost cel care i-a trimis să-l „pedepsească" pe traficant.

Aflat în arest preventiv, Marin Bălaşa a fost interceptat în timp ce îi povestea la telefon unui cunoscut întregul scenariu.

Procurorii susţin că Marin Bălaşa este cunoscut în comunele Cernica şi Glina „ca fiind un om influent, cu o mare putere financiară, care nu ezită să aplice corecţii violente persoanelor care creează neajunsuri familiei sale. După moartea tânărului, familia şi apropiaţii săi au dus adevărate lupte de stradă cu poliţiştii şi jandarmii, cerând prinderea vinovatului.

Convorbire telefonică din 26 februarie 2011

Marin Bălaşa: Da, mă, dar tu eşti deştept, tu ai minte. Auzi, fii atent, am vrut să le dau câte 50.000 de euro şi o casă, la fiecare. Băga-mi-aş p... în familia lor.

Domn: Ai zis înainte.

B.M.: Da, le-am zis aşa: bă, de mila mea, că plângeam acolo, aţi vrut să-mi aduceţi băiatu' acasă, să-mi faceţi o surpriză.

Domn: Da.

B.M.: Şi zic: vă dau câte..., uite, acum vă dau 50.000 de euro... „Gata, facem."

Domn: Şi au... „facem şi fără să dai bani".

B.M.: Şi le vindeam la fiecare câte o mie de metri, le făceam... că n-aveam case. Am vreo două făcute, le făceam... Deci, când faci treabă cu nişte proşti, asta e.

Domn: Dacă ei erau mai deştepţi...





×
Subiecte în articol: afacerist crima
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close