"Noi știm că oamenii sunt pe tipologii. Nu putem să băgăm oamenii în aceeași oală, că ar fi nedrept. Sunt oameni care, dacă știu dinainte o veste, mai puțin bună, se mobilizează și reușesc să își găsească resursele de echilbru.", a precizat Adriana Petrescu.
"Dar sunt extrem de mulți oameni care nu pot face acest lucru. Și, de foarte multe ori, un mesaj care precede un moment mai dificil, nu face altceva decât alertează în plus un om care este cu o bază anxioasă. Și acel om poate avea de la manifestări fizice până la manifestări emoționale cu amplitudine foarte mare.
Nu ajută. În cazul în care este un cutremur, acele trei secunde nu numai că nu ajută, dar pot induce o panică foarte mare. Mă bucur că totuși nu a venit un mesaj de cutremur, pentru că nu trebuie să uităm că noi, în România, încă mai trăim sub acel mental colectiv al distrugerii cutremurului din 77. Și încă mai este frică de supraviețuire. Oamenii sunt neîncrezători în sistemele de siguranță, în reacțiile lor.
Pentru cei care suferă de anxietate, pentru cei care își fac gânduri foarte multe și negative, aș sfătui să se ducă un pic în zona științei și să înțeleagă că și pământul respiră și are nevoie de a-și face loc pe plăcile tectonice. Asta înseamnă că dacă se întâmplă acest lucru, e puțîn previzibil să se întâmple un cutremur mai mare.", a mai explicat psihologul.