Antena 3 CNN Actualitate Casele de Asigurări ascund informaţii despre obţinerea unui tratament salvator

Casele de Asigurări ascund informaţii despre obţinerea unui tratament salvator

Casele de Asigurări ascund informaţii despre obţinerea unui tratament salvator
12 Noi 2007   •   18:17

Şansa unui tratament salvator este ţinută la secret de Casele de Asigurări din România. O prevedere europeană permite tratamentul la clinici din străinătate, pe baza asigurării pe care o avem în ţară. Până acum, niciun responsabil din sănătate nu a vorbit despre această şansă la viaţă. Mama unei paciente în stare gravă a aflat din întâmplare despre tratementul oferit. Fetiţa sa are o tumoră pe creier. Medicii nu i-au acordat nicio şansă dacă rămâne să se trateze în România. Adelina Dascălu a aflat de la o prietenă că pe baza unei autorizaţii de la Casa de Asigurări, tratamentul în străinătate pentru fiica sa este aproape gratuit.

Formularul 112 asigură tratamentul în alte ţări din Uniunea Europeană atunci când la noi acesta nu poate fi acordat în timp util. Prevederea e veche de zeci de ani în Uniune, iar România beneficiază de ea din ianuarie, o dată cu integrarea. Însă niciun responsabil din sănătate nu a anunţat bolnavii că au şi această posibilitate. Acest formular poate fi obţinut de la Casele de Asigurări de Sănătate. Pentru angajaţii lor, lucrurile par clare. Toţi ştiu de această posibilitate de tratament, dar puţini vorbesc şi aceia, doar dacă sunt întrebaţi.

După două luni, Adelina Dascălu a reuşit să obţină autorizaţia. Duminică, medicii din Franţa o aşteaptă la tratament. Familia speră să nu fie prea târziu. Până atunci, femeia îi sfătuieşte pe cei care sunt în aceeaşi situaţie să întrebe la Casele de Asigurări ce şanse au să obţină formularul numit viaţă.

UN FORMULAR SALVATOR E ŢINUT SECRET DE CASELE DE ASIGURĂRI

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close