Antena 3 CNN Actualitate Casa Verde Fotovoltaice 2024. Când se pot înscrie românii în program și de ce acte au nevoie

Casa Verde Fotovoltaice 2024. Când se pot înscrie românii în program și de ce acte au nevoie

casa verde getty images
Casa Verde 2024. Foto: Getty Images
de Ioana Coman    |    20 Sep 2024   •   20:12

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat vineri că pregătirile pentru noua sesiune a programului „Casa Verde Fotovoltaice” s-au terminat, iar din 27 septembrie românii vor putea să se înscrie pentru a beneficia de finanțare pentru instalarea panourilor solare.

„Astăzi am finalizat pregătirile pentru noua sesiune a programului „Casa Verde Fotovoltaice”. În acest an, alocăm o sumă record de două miliarde de lei și majorăm finanțarea de la 20.000 lei la 30.000 lei pentru fiecare proiect aprobat. 

Anul acesta înscrierile dintr-o regiune se vor face în câte o zi, pentru că am observat de anul trecut că banii s-au consumat în câteva minute. Estimăm undeva în jur de 67.000 de noi beneficiari, ceea ce înseamnă că vom ajunge la un număr total de aproximativ 200.000 de familii care au avut acces la programul «Casa Verde Fotovoltaice»”, a scris ministrul, pe pagina de Facebook.

Înscrierile în sesiunea "Casa Verde 2024" pentru persoane fizice încep pe 27 septembrie şi au loc pe site-ul AFM, conform Ministerului Mediului. Sesiunea de anul acesta are un buget-record de două miliarde de lei şi o finanţare per beneficiar eligibil de 30.000 de lei pentru panouri solare şi baterii de stocare a energiei.

Casa Verde Fotovoltaice 2024. Documente necesare

Specialiştii recomandă pregătirea din timp a documentelor necesare pentru înscrierea în program. Cel mai important lucru de ştiut este faptul că, pentru a fi eligibili a primi finanţare, numai proprietarii locuinţei se pot înscrie. În plus, aceştia nu trebuie să aibă datorii la bugetul de stat.

Concret, pentru a se înscrie şi a fi eligibili în Programul "Casa verde", aplicanţii trebuie să aibă următoarele documente:

  • Cerere de înscriere în program - completată cu datele necesare (va fi disponibilă odată ce va fi publicat ghidul de înscriere în sesiunea 2024);
  • Act de identitate al solicitantului (proprietar al locuinţei);
  • Certificat de atestare fiscală, obţinut de la ANAF - dovada că solicitantul nu are datorii la bugetul de stat;
  • Certificat de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale - DITL - dovada faptului că nu sunt datorii la bugetul local;
  • Extras de carte funciară - ANCPI - se poate obţine online de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară sau fizic la instituţie.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close