Antena 3 CNN Actualitate Casa Verde 2024. Ce documente sunt necesare pentru înscrierea în program

Casa Verde 2024. Ce documente sunt necesare pentru înscrierea în program

casa verde getty images
Casa Verde 2024. Foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    02 Sep 2024   •   12:27

Programul "Casa Verde Fotovoltaice" 2024 începe pe 6 septembrie cu sesiunea de înscriere a instalatorilor, iar din 27 septembrie vor putea aplica şi persoanele fizice pentru a primi finanţare, a anunţat, zilele trecute, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Iar numărul românilor care se înscriu în program crește de la an la an. Însă sunt puțini cei care știu cu exactitate ce documente trebuie depuse pentru a obține finanțarea.

Documente necesare

Specialiştii recomandă pregătirea din timp a documentelor necesare pentru înscrierea în program. Cel mai important lucru de ştiut este faptul că, pentru a fi eligibili a primi finanţare, numai proprietarii locuinţei se pot înscrie. În plus, aceştia nu trebuie să aibă datorii la bugetul de stat.

Concret, pentru a se înscrie şi a fi eligibili în Programul "Casa verde", aplicanţii trebuie să aibă următoarele documente:

  • Cerere de înscriere în program - completată cu datele necesare (va fi disponibilă odată ce va fi publicat ghidul de înscriere în sesiunea 2024);
  • Act de identitate al solicitantului (proprietar al locuinţei);
  • Certificat de atestare fiscală, obţinut de la ANAF - dovada că solicitantul nu are datorii la bugetul de stat;
  • Certificat de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale - DITL - dovada faptului că nu sunt datorii la bugetul local;
  • Extras de carte funciară - ANCPI - se poate obţine online de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară sau fizic la instituţie.

Înscrierile în sesiunea "Casa Verde 2024" pentru persoane fizice încep pe 27 septembrie şi au loc pe site-ul AFM, conform Ministerului Mediului. Sesiunea de anul acesta are un buget-record de două miliarde de lei şi o finanţare per beneficiar eligibil de 30.000 de lei pentru panouri solare şi baterii de stocare a energiei, scrie Agerpres

×
Subiecte în articol: Casa verde documente casa verde
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close