Antena 3 CNN Actualitate Cartierul ANL din Henri Coandă - pradă unei ţepe

Cartierul ANL din Henri Coandă - pradă unei ţepe

Cartierul ANL din Henri Coandă - pradă unei ţepe
22 Feb 2007   •   21:23

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe pretinsul moştenitor al terenului pe care trebuia construit cartierul ANL, Henri Coandă din Bucureşti. Radu Fotino va fi judecat sub acuzaţia că s-a folosit de documente false pentru a dobândi calitatea de unic moştenitor şi a blocat în instanţă construirea cartierului de vile. Prejudiciul adus ANL şi proprietarilor de teren de acolo este estimat la aproape 17 milioane de euro. Fotino este un multimilionar în euro, care a reuşit să păcălească în acelaşi fel alte autorităţi judeţene şi să pună mâna pe sute de hectare de teren.

Falsificatorul nu a avut pretenţii numai asupra cartierului ANL. Împreună cu doi apropiaţi, Radu Fotino a măsluit două certificate de moştenitor în baza cărora a revendicat propietăţi în judeţele Ilfov, Călăraşi şi Teleorman. Numai în Voluntari a cerut să i se restituie 26 de hectare de teren intravilan, la care se mai adaugă alte 78 de hectare în Sectorul 1 din capitală. Valoarea comercială a acestor terenuri a fost evaluată la aproape 180 de milioane de euro.

Terenul din capitală se suprapunea în acte la centimetru peste proiectul ANL Henri Coandă, fapt care a şi trezit suspiciuni încă de la început. Flasificatorul a cerut şi chiar a reuşit să obţină în instanţă oprirea lucrărilor pentru un an, ceea ce a provocat pierderi de aproape 14, 5 milioane de euro ANL-ului. Cei care primiseră repartiţii acolo şi contractaseră deja creditul îi cer alte 2 milioane de euro despăgubiri. Omul avea deja experienţă în retrocedări, căci i s-a înfundat abia după ce obţinuse tot în baza unor falsuri 62 de hectare în comuna Ulmeni din Călăraşi, plus 50 de hectare de teren agricol şi alte 3 hectare intravilan în judeţul Teleorman. În momentul de faţă, procurorii au pus sechestru asigurator asupra bunurilor imobile al falsificatorului, iar dosarul se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close