Antena 3 CNN Actualitate Cărţi gratuite, la metrou - o metodă inedită de promovare a proiectului "Bibliotecă în subteran" (VIDEO)

Cărţi gratuite, la metrou - o metodă inedită de promovare a proiectului "Bibliotecă în subteran" (VIDEO)

Cărţi gratuite, la metrou - o metodă inedită de promovare a proiectului "Bibliotecă în subteran" (VIDEO)
04 Noi 2009   •   23:33

Mai bine citeşte o carte! Acesta este îndemnul a 20 de tineri din Capitală. Autorii au coborât, de pe blog, la metrou în Bucureşti ca să le împartă călătorilor lecturi urbane. Gratis!

E un îndemn la citit, dar şi un proiect ambiţios - oamenii vor să-i convingă pe cei aflaţi la conducerea metroului să înfiinţeze o bibliotecă în subteran.

Cu sacoşele pline de cărţi, 20 de bloggeri bucureşteni au coborât pe peronul de la metrou. Nu au urcat în tren până când nu şi-au pus la punct strategia prin care să-i convingă pe bucureşteni să deschidă o carte în timp ce merg cu metroul.

Cu cărţile în mână, voluntarii s-au împrăştiat prin metrou. O parte s-au aşezat pe bănci şi s-au apucat de citit, pentru a fi exemplu, iar restul au trecut la împărţit cărţi călătorilor. În 15 minute, au dat toate volumele.

Ideea funcţionează de ani buni în metrourile din marile oraşe. Acolo există biblioteci întreţinute de călători. Împrumută cărţi pe care le aduc înapoi după ce le citesc.

Bloggerii nu se opresc, însă aici. Ei vor să-i convingă şi pe călătorii din autobuze să citească.



Observator



×
Subiecte în articol: carti metrou
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close