Legumele care ajung pe tarabe vor fi verificate la sânge. Ca să ştim ce mâncăm şi de la cine cumpărăm. Asta ne promit oficialii din Ministerul Agriculturii, care vor să lanseze carnetele de producător.
Spre deosebire de certificate, documentul ar trebui să ne spună totul despre agricultorii de la tarabă. Şi să nu mai să lase loc intermediarilor.
Regii pieţelor nu sunt adevăraţii producători, ci intermediarii. Cumpără marfa pe un preţ de nimic de la agricultori şi o vând în pieţe la preţuri mult mai mari. E-un haos pe care îl recunosc şi oficialii de la Agricultură.
Ca să-i detroneze pe regii pieţelor, reprezentaţii Ministerului Agriculturii şi ai producătorilor vor carnete pentru legumicultori.
Cu alte cuvinte, un document din care să reiasă clar că, după cercetări amănunţite, au dobândit calitatea de producător.
În plus, înainte ca fermierul să meargă cu marfa la piaţă, toate legumele sunt verificate şi abia după aceea primesc aviz de comercializare.
Reprezentanţii Ministerului Agriculturii promit că măsura ar putea intra în vigoare începând cu anul viitor.