Antena 3 CNN Actualitate Carnea plimbată prin magazine, un pericol real pentru sănătate

Carnea plimbată prin magazine, un pericol real pentru sănătate

<1 minut de citit Publicat la 23:32 08 Dec 2012 Modificat la 23:32 08 Dec 2012
Carnea plimbată prin magazine, un pericol real pentru sănătate
Foto: Antena 1
Mare atenţie cum vă faceţi cumpărăturile! Riscaţi să ajungeţi acasă cu alimentele deja alterate. Specialiştii recomandă să nu începeţi niciodată aprovizionarea cu produsele perisabile pentru că, plimbată prea mult prin magazin, carnea îşi schimbă proprietăţile.

Reporterii Observator au făcut un experiment şi vă arată ce se întâmplă cu carnea plimbată prea mult prin magazin.

"Ora 12. Un hypermarket din Capitală. După ce am lăsat carnea de porc la temperatura camerei vreme de patru ore şi-a schimbat culoarea. S-a învineţit, mai exact. Iar consumată în felul acesta poate provoca boli grave, avertizeză specialişti. Mai sensibilă este, însă, carnea tocată. Care trebuie păstrată la temperaturi între 0 şi 2 grade Celsius".

Ca să evităm astfel de situaţii, trebuie să respectăm câteva reguli simple atunci când mergem la cumpărături. Chiar şi aşa, putem să fim victimele neglijenţei altor clienţi. Sunt oamenii care pun carnea în cărucior, iar după ce o plimbă câteva zeci de minute prin magazin o aduc din nou la raft.

Reprezentaţii hypermarketurilor recomandă ca atunci când nu mai doriţi să cumpăraţi un produs perisabil pe care îl aveţi deja în coş să nu îl puneţi înapoi pe raft. Adresaţi-vă angajaţilor. Acel produse trebuie distrus.



×
x close