Carnea de cal aruncată în lacul Tarniţa provine dintr-o unitate specializată în procesare, susţin autorităţile clujene.
Cu toate acestea, şansele ca unitatea alimentară să fie din judeţul Cluj sunt foarte mici, având în vedere că aici nu există astfel de abatoare sau depozite care să proceseze carne de cal.
Analizele realizate la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV), din cadrul ANSVSA din Capitală, au arătat că bucăţile de carne găsite în lac sunt din cal.
Peste 900 de kilograme de carne congelată au fost descoperită sâmbătă în lacul Tarniţa şi pe malul apei. Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a cerut DSV Cluj controale "la sânge" la procesatorii şi depozitele de carne din judeţ, afirmând că este "inadmisibil" ca aproximativ o tonă de carne congelată să fie depozitată şi autorităţile să nu ştie. La locul de colectare nu au fost găsite elemente de identificare a cărnii care să ateste producătorul, transportatorul sau "alte indicii care să constituie puncte de plecare în continuarea anchetei".