Procesul prin care se face carnea sintetică implică extragerea unei celule stem de la un animal, cum ar fi vita, şi plasarea acesteia într-un vas de laborator, într-o supă de nutrienţi. Această soluţie este un amestec de hormoni, nutrienţi necesari creşterii şi seruri de origine bovină. Astfel creşte carnea de laborator.
Cercetătorii vin cu argumente în favoarea folosirii acestui tip de carne în condiţiile în care, spun ei, consumul de carne de la animale duce la o creştere a rezistenţei organismului uman la antibiotice, animalele fiind tratate din ce în ce mai mult, dar şi apariţia unor bacterii noi ultrarezistente.
De partea cealaltă sunt mulţi sceptici care pun pe seama cărnii produse în laborator apariţia unor boli noi deosebit de periculoase.
Ce spun guvernanţii noştri despre carnea sintetică
Guvernanţii au depus un proiect de lege privind reglementarea sectorului cărnii care, printre altele prevede: "Comercializarea cărnii sintetice obţinută în laborator din celulele de la animale este interzisă pe piaţa internă".
Asta în condiţiile în care oficialii din Uniunea Europeană nu resping deloc ideea consumului cărnii produse în laborator.