O cantitate mare de carne provenită din abatoarele din Polonia a fost pusă sub sechestru, a anunţat directorul general al ANSVSA, Mihai Ponea, citat de ziare.com. Doar în ultimele 2 luni, ANSVSA a cnfiscat peste 20 de tone de carne infestată cu almonella.
"21 de alerte pe salmonella interititis cu proveniență în special din zona Poloniei. Avem o cantitate de produse din carne de pasăre, pulpe, organe, ele sunt de ordinul zecilor de tone care au fost confiscate și retrase de pe piață", a declarat directorul general al ANSVSA.
Potrivit normelor legale, fiecare lot de carne care urmează să fie vândut trebuie verificat cu probe care ajung la laborator. Din peste 2.500 de tipuri de salmonella, doar două sunt periculoase pentru oameni.Dacă produsele sunt depistate cu aceste forme ale bacteriei, ele sunt distruse imediat.
Infectarea cu salmonella poate fi determinată doar în urma analizelor de laborator.
Bacteriile se pot transmite ușor mai ales prin picăturile de apă și pot fi distruse doar prin gătirea alimentelor la o temperatură ridicată, cel puțin 20 de minute.