Scandalul provocat de senatoarea Diana Şoşoacă a debit unul internaţional.
Ministerul de Externe italian cere explicaţii oficiale, iar premierul Ciucă vrea ca totul să fie clarificat în regim de urgenţă.
Lucia Goracci, primul interviu după scandalul cu familia Şoşoacă: "Soţul senatoarei m-a agresat sub nasul poliţiştilor"
Între timp, jurnalista Lucia Goracci a vorbit pentru presa din Italia despre scandalul în care a fost sechestrată şi agresată în biroul senatoarei.
După ce imaginile au făcut şi înconjurul Italiei, nu doar al României, ministrul de externe italian a cerut explicații Guvernului român.
Executivul a precizat ulterior, într-un comunicat, că acest caz trebuie clarificat în regim de urgenţă.
Nicolae Ciucă, prima reacție în scandalul dintre Diana Șoșoacă și jurnalista din Italia: ”Inacceptabil!”
Premierul Nicolae Ciucă afirmă că este "inacceptabil" incidentul şi respinge categoric "manifestarea diferenţelor de opinii prin violenţă".
Șoșoacă este acuzată de jurnaliștii italieni, care veniseră să îi ia un interviu, de lipsire de libertate si vătămare corporală.
Jurnalista italiană Lucia Goracci a formulat o plângere la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, susţinând că a fost sechestrată şi că soţul ei, Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a muşcat-o de mână.
Benedetto Della Vedova, subsecretar de stat în Ministerul de Externe al Italiei, a anunțat marți după-amiază, pe Twitter, că a discutat cu ambasadorul Italiei în România, pentru a cere detalii legate de situația jurnaliștilor italieni, agresați de familia Șoșoacă.
Sindicatul jurnaliștilor italieni care lucrează în RAI, compania radioului și televiziunii publice din această țară, a solicitat implicarea guvernului italian și a Uniunii Europene în acest caz.
Carmina Pricopie, senior editor Antena 3: "Acuzaţiile care vin din Italia ne-au făcut unici la nivel internaţional"
Carmina Pricopie, senior Editor Antena 3 a vorbit despre scandalul izbucnit între familia Şosoacă și jurnalista din Italia, care a căpătat proporţii uriașe.
"Aproape toate reacţiile venite din Italia arată cu degetul spre modul în care Poliţia Română a gestionat acest eveniment. Jurnaliştii de acolo vorbesc de acolo vorbesc despre poliţişti abuzivi, despre faptul că echipa de televiziune "a fost sechestrată şi ţinută de către poliţişti, 8 ore, în sediul Poliţiei şi au fost eliberaţi, spun ei, doar după intervenţia Ambasadei Italiei la Bucureşti, că au fost percheziţionaţi în sediul Poliţiei, că nu au putut să facă faţă momentului intervenţiei la faţa locului. Acestea sunt acuzaţiile care vin din Italia ne-au făcut unici la nivel internaţional", a afirmat Carmina Pricopie, senior editor Antena 3.