Beatrice Mahler, managerul Institutui Marius Nasta, a intervenit în direct prin telefon la Antena 3, unde a explicat cu ce dificultăţi se vor confrunta cei care suferă de boli cronice pulmonare.
''Pe termen scurt, pacienţii cu boli pulmonare cronice vor simţi dificultăţi în respiraţie şi probabil vor avea nevoie să utilizeze mult mai frecvent medicaţia de criză, sau să se prezinte la Camerele de Gardă.
Pe termen lung, aceste boli pulmonare cronice vor evolua mult mai rapid decât o evoluţie fără expunerea la poluanţi, asta înseamnă pierderea ireversibilă a funcţiei pulmonare, servicii medicale care vor fi solicitate tot mai frecvent cu costuri crescute ale serviilor de sănătate şi în final, o durată de viaţă scurtă pentru toţi cei care dezvoltă boli pulmonare cronice.
''Dacă poluarea în mediul extern este extrem de ridicată, este mult mai bine să rămânem în case, cu ferestrele închise şi să folosim ventilaţia, prin sistemele de aer condiţionat pe care le avem, cu condiţia ca aceste aparate de aer condiţionat să fie întreţinute corespunzător, să aibă filtrele schimbate.
Pentru persoanele care sunt cu afecţiuni cronice şi trebuie să iasă din case în momentul în care poluarea este extremă, este bine să utilizeze medicaţia de criză înainte de a ieşi din casă şi obigatoriu, să aibă medicaţia de criză la îndemână atunci când sunt pe stradă'', a explicat Beatrice Mahler, managerul Institului Marius Nasta din Bucureşti.
Care sunt efectele asupra plămânilor din cauza poluării din Bucureşti. Ce dificultăţi vor simţi pacienţii cu boli pulmonare cronice