Antena 3 CNN Actualitate Cardul de sănătate, motiv de scandal între palate. Ce spune ministrul Bănicioiu

Cardul de sănătate, motiv de scandal între palate. Ce spune ministrul Bănicioiu

baaaaaaaa.jpg
de S.T.    |    08 Mai 2015   •   20:06

Nu este o problemă de implementare a cardului, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, la Antena 3.

"Au mai fost şi mici inadvertenţe, dar este normal atunci când implementezi un sistem nou. E un sistem complex, necesar în România şi este foarte bine că l-am introdus. A fost şi comunicat destul de mult. A fost sistemul tampon, oamenii şi toţi furnizorii, şi doctorii au fost intruiţi şi au fost comunicate toate normele", a spus ministrul, vineri, după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Guvernul a pregătit prost implementarea programului privind cardul de sănătate.

"E un sistem nou şi complicat. Avem personal care a fost pregătit, dar care are nevoie de timp de adaptare", a susţinut ministrul Bănicioiu.

"Decizia de a nu mai amâna cardul după atâtea lungi amânări a fost pentru că mobilitatea populaţiei noastre e cunoscută. Nu puteam aştepta până când fiecare cetăţean român va intra în posesia cardului. Gândiţi-vă câţi cetăţeni români avem care lucrează în afara României", a mai spus el.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că Guvernul a pregătit prost implementareea programului privind cardul de sănătate, el menţionând că a văzut mii de oameni care stau la cozi şi că este "un scandal public".

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "La ordinea zilei cu Dana Grecu şi Radu Tudor"

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close