Antena 3 CNN Actualitate Capitala va avea patru axe turistice şi un traseu de autocar pentru vizitatori

Capitala va avea patru axe turistice şi un traseu de autocar pentru vizitatori

Capitala va avea patru axe turistice şi un traseu de autocar pentru vizitatori
12 Ian 2008   •   12:12

Capitala ar putea avea, din acest an, trasee speciale pentru turişti. Este un proiect al municipalităţii, realizat la sfârşitul anului trecut. În 2007, peste un milion de vizitatori au fost în Bucureşti, ceea ce i-a determinat pe edili să ia măsuri. Patru axe speciale pentru turişti vor străbate Capitala, trecând pe lângă obiective de interes, ca Palatul Parlamentului, Piaţa Univeristăţii sau Palatul Patriarhiei.

Prima axă va porni de la Casa Presei Libere, pe Bulevardul Mărăşti, pe lângă Arcul de Triumf, se îndreaptă apoi spre Calea Victoriei, ca să ajungă în Piaţa Revoluţiei, Palatul Parlamentului şi Piaţa Regina Maria. A doua axă va avea ca punct de plecare tot Casa Presei Libere, şi va trece pe Şoseaua Kiseleff - Arcul de Triumf - Piaţa Charles de Gaulle - Piaţa Victoriei - Piaţa Universităţii - Piaţa Unirii şi se va opri la Palatul Patriarhiei de pe Dealul Mitropoliei. Ultimele două axe vor traversa bucureştiul de la Est la Vest, pe la Foişorul de Foc - Bd.Ferdinand - Piaţa Universităţii - Piaţa Operei şi Palatul Cotroceni.

Un alt proiect pe care îl au în vedere cei de la primăria Capitalei este înfiinţarea unei linii de autocar. Aceasta va circula pe traseul celor patru axe, iar turiştii vor putea coborî la obiectivele tursitice care îi interesează. Municipalitatea speră că până la sfârşitul anului această linie să fie funcţională şi să aibă în compunere cel puţin 5 autobuze.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close