Capitala va intra, timp de mai bine de o săptămână în sărbătoare. Bucureştenii sunt invitaţi la spectacole de teatru, concerte şi deflări. Evenimentul marchează împlinirea a 550 de ani de atestare documentară a Capitalei. Programul dedicat Zilelor Bucureştiului debutează cu o paradă a costumelor de epocă pe Bulevardul Unirii.
Timp de nouă zile, până duminica viitoare, zi de zi, seară de seară, bucureştenii, cu mic cu mare, vor petrece. Vor merge la spectacole în aer liber, la teatru, vor asculta cântece ale artiştilor preferaţi, dar vor avea parte şi de restricţii în trafic.
Astfel, în acest weekend şi weekendul care urmează, nu se va putea circula cu maşina pe bulevardul Unirii, între Piaţa Constituţiei şi Piaţa Regina Maria pentru o paradă a trăsurilor de epocă.
Pe 19 şi 20 septembrie, bucureştenii sau cei care au venit să vadă Capitala vor merge la paradă. O paradă cu 10.000 de copii care de asemenea aduce restricţii în trafic. Astfel, se va circula pe două benzi pe traseul Calea Victoriei, din zona Muzeului de Arta, apoi pe Bulevardul Naţiunile Unite şi Bulevardul Libertăţii.
Bucureştenii trebuie să fie atenţi şi unde îşi parchează maşinile în perioada desfăşurării evenimentelor. Spre exemplu, în Piaţa Constituţiei, în faţa Palatului Parlamentului, parcarea va fi interzisă cu desăvârşire.
Punctul culminant al sărbătorii va fi săptămâna viitoare, când 12 muzee şi instituţii de cultură vor ţine porţile deschise pentru vizitatori până la ora 3.00 dimineaţă.
Capitala împlineşte anul acesta venerabila vârstă de 550 de ani. Prima referire la oraşul Bucureşti a fost făcuta la 20 septembrie 1459, într-un document prin care domnitorul Vlad Ţepeş confirma o donaţie făcuta unor mici feudali.
Antena 3