"În total au fost analizate 30 de produse. Ca urmare a centralizării şi analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat: din punctul de vedere al procentajului de carne de pasăre, procentajul de carne de pasăre în crenvurştii de pui este cuprins între 27 şi 94% din compoziția produsului", se menționează într-un comunicat InfoCons.
Există și produse care conțin carne de porc și slănină.
"Din punctul de vedere al ingredientelor din crenvurştii de pui, primul ingredient este carnea/pieptul de pasăre pentru toate produsele, al doilea ingredient este slănina pentru 23,33% din produse, iar al treilea ingredient este apa, pentru 33,33% din produse", susține InfoCons.
Mai mult decât atât, în 96,67% din produse au fost găsite E-uri, în proporții variabile. Cu alte cuvinte, un tip de crenvurști de pui poate conține între 0 și 10 aditivi alimentari. Potrivit InfoCons 100% dintre produsele studiate au avut în componenţă nitrit de sodiu (E250), 79,31% dintre ele au avut în componenţă difosfat de sodiu (E450), iar 72,41% dintre produsele studiate acid asorbic (E300).
"Toate produsele studiate au avut menționate pe etichetă informaţiile nutriţionale. Valoarea energetică în crenvurştii de pui este cuprinsă între 143 kcal şi 287 kcal", se menționează în comunicat.
Cantitatea de grăsimi din aceștia variază între 7,6 grame şi 25,2 grame, cantitatea acizilor graşi saturaţi este cuprinsă între 2 grame şi 10,01 grame, iar cantitatea de glucide variază între 0 grame şi 6,3 grame.
Totodată, cantitatea zaharurilor în crenvurştii de pui este cuprinsă între 0 grame şi 1,8 grame, cantitatea de proteină se situează între 10 grame şi 17,5 grame pentru produsele studiate, iar cantitatea de sare variază între 1,5 şi 3 grame.
"Crenvurştii sunt un produs pe care îl cumpărăm pentru a-l mânca dimineața, la serviciu, când mergem la picnic sau, mai nou, chiar între două felii de pâine sub denumirea de hot dog. Sperăm cu toții că un astfel de produs este compus doar din carne, arătând și mirosind a carne, cu ceva condimente adăugate şi cam atât. Însă, citind eticheta sau urmărind testele comparative InfoCons, putem vedea că într-un astfel de produs se găsesc chiar şi 10 E-uri. Oare mai e loc şi de carne? Haideți să citim eticheta, să alegem în cunoștință de cauză şi să votăm produsele pe care cu adevărat dorim să le cumpărăm!", a afirmat Sorin Mierlea, președintele InfoCons, potrivit Agerpres.