Antena 3 CNN Actualitate Caniculă şi incendii în Europa

Caniculă şi incendii în Europa

Caniculă şi incendii în Europa
18 Iul 2007   •   21:17

Călduri insuportabile în Balcani. Valul neobişnuit de căldură a ajuns şi în Bosnia. În Albania, mii de consumatori au avut de suferit după ce alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă mai multe ore. Tot din cauza caniculei, în Macedonia şi în Provincia Kosovo au izbucnit mai multe incendii de pădure. În Sarajevo străzile au fost aproape pustii. Oamenii au preferat să stea în case, departe de soarele arzător. În unele locuri temperaturile au depăşit 42 de grade Celsius.

Cei care s-au aventurat să iasă din case la orele amiezii s-au topit de cald, noroc cu parcurile şi fântânile arteziene. Nici în Albania situaţia nu este mai bună. Din cauza caniculei alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă mai bine de 14 ore. Mii de consumatori au fost afectaţi.

O cascadă din Provincia Kosovo a secat pentru prima orară din 1965. În Croaţia temperaturile mării se pare că vor depăşi 30 de grade în următoarele zile.

Şi în Macedonia şi Grecia temperaturile extrem de ridicate au provocat numeroase incendii de pădure. Din cauza flăcărilor, autorităţile au fost nevoite să evacueze o mănăstire aflată la aproximativ 100 de kilometri de Atena.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close