Antena 3 CNN Actualitate Caniculă până pe 27 iulie. Joi şi vineri, peste 60 de grade!

Caniculă până pe 27 iulie.
Joi şi vineri, peste 60 de grade!

Caniculă până pe 27 iulie.<br> <font color=red>Joi şi vineri, peste 60 de grade!</font>
18 Iul 2007   •   09:12

Caniculă, miercuri, în mai multe oraşe şi greul abia acum începe. Joi şi vineri va fi şi mai cald. În jumătate din ţară se anunţă temperaturi care ar putea să depăşească 40 de grade, ceea ce înseamnă că la sol, în oraşele aglomerate, temperaturile vor atinge 60 de grade. 21 de judeţe plus municipiul Bucureşti sunt în această situaţie. Lucrurile nu se opresc aici, canicula se va prelungi în unele zone încă cel puţin o săptămână. Joi, vom afla dacă meteorologii decid să extindă şi la alte judeţe avertizarea cod portocaliu de caniculă. Ministerul Transporturilor a decis să întrerupă toate lucrările la infrastructură, iar Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte zilnic în această perioadă.

Încă patru oameni au murit miercuri răpuşi de căldură. Ultima victimă s-a înregistrat în Suceava. Este vorba de un bărbat de 74 de ani. Până acum, sunt nouă morţi în ultimele 48 de ore. Sute au leşinat în plină stradă. Iar prognozele nu sunt deloc îmbucurătoare. Canicula se prelungeşte în unele zone încă 8-9 zile. Premierul Tăriceanu s-a declarat nemulţumit de felul în care autorităţile locale acţionează în astfel de cazuri.

Atenţionarea cod portocaliu este valabilă în judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Iaşi, Botoşani şi în Bucureşti.

Meteorologii indică faptul că temperaturile ridicate, de peste 35 grade Celsius, ar putea persista în anumite zone până pe 27 iulie, a anunţat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. După ce primul ministru a aflat că în Bucureşti sunt doar 88 de persoane declarate vulnerabile la caniculă, Guvernul a decis să ia măsuri suplimentare. Astfel, direcţiile de asistenţă socială judeţene trebuie să pună la dispoziţia cetăţenilor un număr de telefon, la care cei vulnerabili să ceară să fie luaţi în evidenţă.

Viceprimarul general Răzvan Murgeanu a cerut societăţilor de salubrizare să stropească străzile mai mult decît în zilele obişnuite, în special în timpul nopţii, iar reprezentanţii Apa Nova trebuie să monteze corturi în zonele aglomerate, pentru a distribui apă potabilă trecătorilor care au nevoie să se hidrateze.

Primăriile bucureştene de sector au reînfiinţat punctele de prim-ajutor în zonele aglomerate ale Capitalei, unde bucureştenii cărora li se va face rău din cauza căldurii vor primi asistenţă medicală de specialitate. Serviciul de ambulanţă a fost deja suprasolicitat.

VICTIMELE CANICULEI:

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close