Antena 3 CNN Actualitate Canicula a făcut sâmbătă 6 victime

Canicula a făcut sâmbătă 6 victime

Canicula a făcut sâmbătă 6 victime
22 Iul 2007   •   13:42

Sâmbătă s-au înregistrat 6 decese datorate caniculei, ridicănd numărul total al victimelor la 15. Ministrul sănătăţii a ţinut să precizeze într-o conferinţă de presă desfăşurată la Palatul Victoria că decesele cauzate de căldură se încadrează conform experţilor în două categorii: fie sunt cauzate de creşterea excesivă şi bruscă a temperaturii corpului, nedatorată unei alte cauze medicale, fie sunt cauzate de deshidratere.

Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu a făcut un nou apel către autorităţile publice dar şi către cetăţeni pentru a respecta măsurile care se impun a fi luate în perioada caniculei. Astfel ministrul a amintit că instituţiile care lucrează cu publicul şi care au anumite condiţii specifice trbuie ? să nu omită s-şi adapteze programul de lucru pentru cetăţeni astfel încât aceştia să fie feriţi de efectele caniculei?. De asemenea Inspecţiile Teritoriale de Muncă vor continua să verifice cum se aplică prevederile legale de către angajatori în ceea ce înseamnă asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă, adaptarea programului de lucru şi asigurarea necesarului de apă, iar Romsilva va continua supravegherea pădurilor şi a locurilor de agrement în zonele unde pot apărea incendii în special datorită neglijenţei.

Duminică temperatura a atins din nou valori extreme, mercurul termometrelor indicând chiar 40 de grade Celsius în localităţile Calafat şi Bechet. În restul ţării temperaturile s-au situat între 33 şi 39 de grade.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close