Antena 3 CNN Actualitate Canicula a făcut 3 victime în România (VIDEO)

Canicula a făcut 3 victime în România (VIDEO)

Canicula a făcut 3 victime în România (VIDEO)
17 Iul 2007   •   18:25

Trei oameni au murit din cauza căldurii şi a expunerii la soare. O femeie de 69 de ani din Galaţi, o alta de 38 din Dâmboviţa şi un bărbat în Timişoara. Iar unui adolescent din Argeş i s-a făcut rău la ştrand. A făcut atac cerebral pus tot pe seama căldurii. În Bistriţa Năsăud, cinci persoane au fost internate la Spitalul Judeţean cu afecţiuni cauzate de caniculă. Trei dintre victime au leşinat în plină stradă.

În judeţul Timiş, unui bărbat i s-a făcut rău în timp ce mergea pe stradă. Sosiţi în doar câteva minute, medicii de la ambulanţă nu au mai putut face nimic. Şi în Galaţi, o femeie de 69 de ani a murit după ce a stat în soare mai multe ore.

Şi Bucureştiul este în aceeaşi situaţie. Toate celelalte prefecturi au primit avertizare cod galben, asta înseamnă că vor fi 37-38 de grade săptămâna aceasta în toată ţara. Oltenia este una dintre zonele afectate de valul de căldură.

Medicii ne sfătuiesc să nu stăm în soare zilele acestea. Iar dacă suntem nevoiţi să ieşim din casă la orele cele mai călduroase, să ne luăm măsuri de precauţie. Insolaţia, epuizarea şi şocul hipertermic sunt afecţiunile care apar cel mai des ca urmare a expunerii la temperaturi ridicate. În situaţii extreme, mai ales în cazul şocului hipertermic, viaţa pacientului este în pericol.

Corturile de prim ajutor şi-au făcut din nou apariţia în zonele aglomerate din marile oraşe. În toată ţara, autorităţile sunt pregătite să ia măsuri pentru ca populaţia să aibă cât mai puţin de suferit din cauza căldurii sufocante. Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă Constanţa a pregătit cisterne cu apă pentru a interveni în cazul în care apa din fântâni nu mai poate fi băută, situaţie cu care autorităţile s-au confruntat deja la ultimul val de căldură.

La Braşov, autorităţile au activat Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili măsurile care trebuie luate pentru a preveni efectele caniculei asupra populaţiei.

Şi la Oradea, reprezentanţii Crucii Roşii au amenajat corturi speciale unde oamenii să se adapostească. Autorităţile s-au asigurat că primăriile din judeţ au înteles ce înseamnă avertizarea trimisă de meteorologi.

În paralel, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au întocmit, împreună cu specialişti francezi, o fişă care stabileşte cauzele pentru care decesele produse în această perioadă pot fi înregistrate ca fiind determinate de caniculă. Măsura urmăreşte prevenirea raportărilor eronate. Fişele respective vor -de-60-fi distribuite Autorităţilor de Sănătate Publică din ţară.

ANM - VOM AVEA TEMPERATURI DE 60 DE GRADE

CE TREBUIE SĂ FACEM SĂ NE PĂZIM DE CANICULĂ

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close