Candidaţii la funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, care au susţinut duminică proba scrisă, s-au arătat încrezători în şansele lor de a ocupa aceste posturi. Din 13 candidaţi, doar 11 s-au prezentat la examen, Ion Dănescu şi Cătălin Constantin Radu lipsind.
?Nu am fost surprins de subiecte, că erau cuprinse în tematica anunţată?, a spus, la ieşirea din sediul ANI, Gabor Koszokar, primul candidat care a părăsit sala de examen. Un alt candidat care s-a arătat optimist a fost Dragoş Ilie. El a mai spus că lucrarea sa va acumula minimum 70 de puncte, condiţia pentru a trece la etapa următoare, interviul.
Candidaţii la funcţia de preşedinte ANI au trebuit să descrie regimul juridic aplicabil declarării şi controlului averilor, să identifice 10 obligaţii care revin preşedintelui ANI şi să descrie funcţiile managemenului public. Aspiranţilor la funcţia de vicepreşedinte ANI li s-a cerut să descrie regimul conflictelor de interese privind şeful statului, senatorii, deputaţii, membrii Guvernului, precum şi alte funcţii de autoritate în administraţia publică centrală, să prezinte condiţiile de numire şi de eliberare din funcţie ale preşedintelui şi vicepreşedintelui ANI şi atribuţiile acestora în raport cu CNI şi să descrie valorile fundamentale pentru organizaţiile publice specifice managementului public.
Comisia de organizare a concursului a elaborat cinci variante de subiecte pentru fiecare funcţie, iar fiecare variantă a conţinut trei teme: una din domeniul juridic, una din domeniul economic şi una de management. Cea de-a doua probă, interviul, va avea loc pe 9 octombrie, tot la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate.<><>Rompres