Sărbătorile se pot transforma într-un adevărat chin pentru cei care nu sunt cumpătaţi şi fac excese alimentare sau consumă prea mult alcool.
Medicii recomandă consumul moderat în zilele de sărbătoare. Nu mâncaţi mai mult de unul, cel mult două ouă pe zi, nu exageraţi nici cu drobul, stufatul de miel, friptura, ciorba de miel, cozonacul, pasca, dulciurile sau băuturile. Nu consumaţi sosuri sau creme grele şi nici maioneză. Aveţi grijă la porţii, dacă aveţi la masă mai multe feluri de preparate, mâncaţi mai puţin din fiecare.
Mielul de Paşte din acest an, la reducere sau pe bonuri de masă
Cei care au ţinut postul trebuie să fie atenţi la ce pun în farfurie pentru că după această perioadă organismul s-a obişnuit cu alt timp de alimentaţie şi orice exces îl poate da peste cap.
Mare atenţie şi la consumul de alcool. În combinaţie cu mâncarea grea, poate duce la adevărate crize de bilă şi ficat. Limitaţi consumul de alcool, un pahar de vin este suficient, în special pentru cei cu afecţiuni cardiace sau boli cronice ori care au postit.
Trebuie să stiţi asta dacă rămâneţi în Bucureşti de sărbători. Cum vor circula mijloacele de transport în comun în ziua de PaşteDe asemenea nu amestecaţi băuturile, iar în locul sucurilor alegeţi să beţi un ceai de mentă sau sunătoare.
Este bine să nu vă lipsească de pe masa de Paşte nici salatele din crudităţi, stropite cu lămâie sau fructele, mai ales bananele sau ananasul, bune la digestie. Şi cel mai important, nu uitaţi să fiţi cumpătaţi şi liniştiţi, doar aşa veţi putea să vă bucuraţi de frumuseţea sărbătorilor.
Ce sărbătoresc creştinii de Paşte? Românii au răspuns: "Naşterea Domnului Iisus". Vezi ce procent din populaţie crede asta