Antena 3 CNN Actualitate Călugărițe care refuză cardurile de sănătate, din motive religioase

Călugărițe care refuză cardurile de sănătate, din motive religioase

manastire.jpg
03 Feb 2015   •   18:20

Călugărițele de la Mănăstirea "Izvorul Tămăduirii" din comuna Salva, județul Bistrița-Năsăud, au informat în scris Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) că nu doresc să își ridice cardurile de sănătate cu cip din motive religioase, acestea trimițând câte o petiție identică prin care și-au motivat alegerea, informează AGERPRES.
Directorul CJAS Bistrița-Năsăud, Camelia Ilișuan, a declarat marți că medicul de familie din comuna Salva i-a explicat că cele aproximativ zece persoane care au trimis petițiile sunt călugărițele de la mănăstirea din localitate. Pe viitor, acestea vor fi nevoite să se deplaseze la sediul Casei pentru a-și ridica adeverințele necesare dovedirii calității de asigurat.

La trei săptămâni după ce CJAS a început distribuirea cardurilor de sănătate returnate de către Poștă, doar circa 1.700 carduri din totalul de 13.600 au fost ridicate de către titulari.

Pentru a veni în ajutorul asiguraților, CJAS Bistrița-Năsăud a publicat pe site-ul propriu lista cu persoanele care nu au fost găsite la domiciliu pentru a li se înmâna cardurile.

Potrivit Cameliei Ilișuan, toți medicii de familie din județ și-au achiziționat cititoare de carduri și au început deja să lucreze cu acestea.

×
Subiecte în articol: Izvorul Tamaduirii
Parteneri
x close