Sindicaliştii continuă protestele faţă de măsurile de austeritate pe care Guvernul intenţionează să le pună în aplicare. Reprezentanţii confederaţiilor sindicale au anunţat, joi, că au decis să organizeze un miting în faţa Parlamentului, luni, 7 iunie, atunci când Guvernul îşi va angaja răspunderea pe cele două proiecte de lege.
Un alt protest de amploare va avea loc în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură, când este anunţată şi reluarea grevei generale.
Preşedintele CNSLR - Frăţia, Marius Petcu, a declarat, joi, că s-a hotărât menţinerea presiunii asupra guvernanţilor şi în perioada următoare. Potrivit acestuia, în cursul săptămânii viitoare vor avea loc ample acţiuni de protest în Capitală. În prima zi a săptămânii, aproximativ 3.000 de sindicalişti sunt aşteptaţi să participe la un miting de protest în faţa Palatului Parlamentului.
În momentul în care premierul Emil Boc va veni pentru angajarea răspunderii, cele cinci porţi de intrare în sediul Legislativului vor fi blocate de sindicalişti, aceştia urmând să facă un lanţ uman în jurul clădirii.
20.000 de protestatari şi grevă generală în ziua votării moţiuniiMarţi şi miercuri, aproximativ 2.000 de oameni se vor aduna din nou în faţa Palatului Parlamentului. Acţiunile vor continua joi, vineri şi sâmbătă, când sediile birourilor parlamentare vor fi pichetate de sindicalişti.
"În data de 15 iunie, când estimăm că va fi votul pe moţiune, vom organiza un miting cu 20.000 de oameni la Parlament, precum şi un lanţ uman", a declarat Marius Petcu.
Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a anunţat, de asemenea, că, în ziua în care se va vota moţiunea de cenzură, va avea loc şi o grevă generală în toate sectoarele bugetare.
Guvernul, vizat de două moţiuni de cenzurăGuvernul urmează să îşi angajeze răspunderea în Parlament asupra proiectelor de lege privind măsurile de austeritate - primul referitor la "unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar" şi cel de-al doilea referitor la "stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor" - luni, începând cu ora 16:00.
PSD şi PNL au anunţat că vor depune două moţiuni de cenzură separate după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea pe cele două proiecte de lege. Fiecare moţiune de cenzură va viza conţinutul unei singure legi, PNL şi PSD convenind să susţină un text comun în cazul fiecărui demers, la care să adauge separat propriile viziuni privind soluţiile alternative care ar trebui aplicate pentru combaterea crizei şi reducerea deficitului bugetar.
În caz de respingere a acestor moţiuni, reprezentanţii Opoziţiei îşi rezervă dreptul de a mai iniţia un al treilea demers de acest gen în cadrul acestei sesiuni legislative.
Antena3.ro