Antena 3 CNN Actualitate Călăraşi. Sătenii din Sohatu vor să-şi transforme satul în oraş (VIDEO)

Călăraşi. Sătenii din Sohatu vor să-şi transforme satul în oraş (VIDEO)

Călăraşi. Sătenii din Sohatu vor să-şi transforme satul în oraş <font color=red>(VIDEO)</font>
14 Mai 2008   •   00:03

Sătenii dintr-un sat din judeţul Călăraşi sunt de părere că fac un schimb echitabil! Scapă de uliţele neasfaltate, de munca la câmp şi de îngrijitul animalelor, ca să trăiască la oraş. Sătenii din Sohatu nu vor fi nevoiţi să se mute pe alte meleaguri. Trebuie doar să-şi vândă pământurile spaniolului decis să construiască - pe terenul lor - o adevărată metropolă. Ibericul vrea să investească minimum 28 de milioane de euro.

Un moşneag şi-a făcut deja calculul. Are 5 hectare. Cu 10.000 de euro pe hectar e decis să pună furca-n cui şi să câştige 50.000 de euro. Ca el sunt mulţi alţi săteni, care nu mai vor să iasă din casă cu cizmele de cauciuc prin glod. Vor să trăiască elegant. Cu pălărie şi baston.

Sat de vânzare, în Călăraşi


Ei au fost puşi pe gânduri de un investitor spaniol. Ibericul vrea să cumpere 2.833 de hectare ca să ridice un oraş la 40 de kilometri de Bucureşti. Un oraş care ar genera 70.000 de noi locuri de muncă. De dragul afacerilor, spaniolul a coborât cu pantofii scumpi în noroi, la ţară, ca să-i convingă pe oameni să renunţe la pământ.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close