
Lipsa autorizaţiilor de funcţionare, spaţii insalubre, produse expirate şi ţinute în condiţii greu de descris, ustensile uzate şi murdare. Acestea sunt principalele nereguli descoperite de preşedintele ANPC, Cristian Popescu Piedone, la un renumit restaurant chinezesc din Sectorul 1 al Capitalei. Activitatea comercială a fost oprită temporar, iar restaurantul a fost amendat cu 60.000 de lei.
"Asta nu e carne, nu știu când ai preparat. La gunoi.
Calamar călcat de tren. Ce-i ăsta, frate? O fi șorici? Obiecte zburătoare neidentificate. OZN-uri. Papa bun la China. Bile de tras cu praștia. Au de toate aici", comentează Piedone în timp ce verifică alimentele găsite în restaurant.
La restaurantul respectiv au fost constatate mai multe probleme: lipsa autorizațiilor de funcționare, spații insalubre de preparare și depozitare a materiei prime și a preparatelor finite, materie primă fără elemente de identificare, m Materie primă în afara datei limită de consum, ustensile și echipamente depreciate cu grad avansat de uzură și prezența de grăsime acumulată in strat consistent pe suprafața acestora, recipiente de colectare a reziduurilor fără protectie sanitară, prize și corp de iluminat fără protecție, cu risc de electrocutare, agregate frigorifice neigienizate, cu prezență de resturi alimentare, grăsime în strat consistent, vopsea exfoliata, etc.
Au fost oprite de la comercializare 91 kg în valoare totală de 1717 lei și s-au dat sancțiuni de 60.000 lei.
Restaurantul a fost închis până la șase luni.