Antena 3 CNN Actualitate Calafatul va rămâne, de sâmbătă, fără căldură

Calafatul va rămâne, de sâmbătă, fără căldură

Calafatul va rămâne, de sâmbătă, fără căldură
27 Feb 2009   •   23:39

Municipiul Calafat va rămâne, începând de sâmbătă, fără agent termic, în ciuda eforturilor făcute de prefectul de Dolj şi de preşedintele Consiliului Judeţean, care, miercuri, au trimis un proiect de Hotărâre de Guvern, prin care solicitau un ajutor de 2,5 milioane de lei pentru Uzina Termică din Calafat pentru a achiziţiona păcură. Primarul municipiului Calafat, Mircea Guţă, a declarat pentru Agerpres că a vorbit la Guvern şi i s-a spus că nu există nici o posibilitate să ajute Calafatul.
?Mi-au zis că există solicitări foarte multe de acest fel, de la oraşe mult mai mari şi pentru sume mai mari şi, cum nu pot să le onoreze pe toate, nu vor să creeze un precedent. În situaţia asta, vă rog să mă credeţi că nu am ce să fac. Mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns până aici. Poate avem noroc şi ne ajută vremea în continuare şi problema nu o să mai fie resimţită aşa acut?, a spus Guţă.
Conducerile tuturor instituţiilor racordate la reţeaua Uzinei Termice au fost sfătuite să găsească alternative. ?Unde au posibilitatea o să meargă pe sursele proprii de încălzire, adică o să folosească instalaţiile de aer condiţionat. La Spitalul Municipal, spre exemplu, directorul mi-a spus că o să încălzească doar acele săli unde este absolut nevoie, adică unde se fac operaţii. Prin saloane nu o să se poată da căldură. O să pună oamenii mai multe pături pe ei, o să se descurce cum pot. Nu avem ce face!?, a mai spus edilul.
Refuzul Guvernului de a aloca fonduri pentru Calafat a afectat şi pe cei 135 de angajaţi ai uzinei, o mare parte dintre aceştia urmând să fie trimişi în şomaj sau în concediu de odihnă. ?O parte din salariaţii Uzinei Termice, respectiv 35, care erau angajaţi pe o perioadă determinată, vor pleca acasă. Din restul de 100, o mare parte vor intra în concediu de odihnă, probabil până la jumătatea lui aprilie?, a spus directorul Uzinei Termice Calafat, Ştefan Nicolae.
Uzina Termică Calafat furnizează agent termic pentru 2.800 din cele 3.300 de apartament din oraş, pentru şcoli, spital, primărie, aşezăminte social-culturale, un hotel şi micile magazine din localitate neamaivând niciun consumator industrial.
Agerpres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close