Cafeaua de la automat, cea instant sau, mai nou, la capsulă nu sunt altceva decât bombe alimentare. Nutriţioniştii spun că au aceleaşi chimicale din care se fac îngrăşămintele chimice sau hârtia. Varianta sănătoasă este evident, cafeaua boabe, măcinată acasă.
Cafeaua la ibric a fost de mult înlocuită de cea de la automatele care au împânzit oraşele. Nu are nici pe departe acelaşi gust sau acelaşi miros. Foarte mulţi optează pentru această variantă, fiind mult mai comodă, în ciuda faptului că nu este foarte sănătoasă.
Practic, un pliculeţ de cafea 3 în 1 conţine zahăr (50 %), cafea instant (7,5 %), corectori de aciditate, proteină de lapte (0,8 %), emulgatori, sare iodată. Conţinutul rezultat are mai bine de 50 de calorii. Iar primul care suferă este ficatul. În schimb, cafeaua naturală poate chiar să ajute la tratamentul anumitor boli.
Înainte de a băga o fisă în automatul de cafea, gândiţi-vă că un preţ mic înseamnă de multe ori şi o calitate foarte slabă.